Joodse Lezingen
is een onafhankelijk
particulier initiatief
Joodse Lezingen
wil een podium bieden
voor een Joods geluid

Peter van ’t Riet

Peter van 't Riet

Dr. S.P. (Peter) van ’t Riet (*1948)

Studeerde wiskunde en psychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.
Hij promoveerde op een onderwijspsychologisch onderzoek
en was jarenlang werkzaam in het hoger onderwijs als docent, onderzoeker, opleidingsmanager, organisatieadviseur, dienstdirecteur, CIO en lector.

Peter is al meer dan 30 jaar betrokken bij de synagoge van Zwolle.
Startte een Vrij Leerhuis voor Talmoed en Tora.
Is medeoprichter van de Stichting Judaïca Zwolle
en levert een grote bijdrage aan de verbetering
van het begrip tussen Joden en christenen.

Meer info over Peter van ’t Riet op petervantriet.nl


Een Joods geluid

Een Joods geluid… een synagoge, een rabbijn, een ontmoetingsplaats tussen godsdiensten, een gesprek, luisteren, nieuwe inspiratie…?

Nieuws

Een lezing organiseren kost euro 250,- U maakt zelf de lezingen mogelijk door bij te dragen in de kosten. Uw bijdrage kunt u overmaken op rekeningnummer NL70 INGB 0008 0239 58 t.n.v. N.I.G. De Stedendriehoek te Dieren. Dit is een apart rekeningnummer t.b.v. Joodse Lezingen. Uw giften zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting (zie ook 'ANBI status')

Lezingen organiseren in synagogen door heel Nederland? Apeldoorn….Dieren…..Aalten….etc.?? Het is makkelijker dan u denkt. Het enige dat u nodig heeft is een rabbijn en een synagoge. Wij helpen u graag verder en zullen u ondersteunen met ons platform Joodse Lezingen. Lezingen worden aangekondigd op onze site, distributie van mails en aankondigingen verzorgen wij voor u….

Met ingang van september 2017 valt Joodse Lezingen onder Stichting N.I.G. De Stedendriehoek te Dieren (www.nigdestedendriehoek.nl).