Joodse Lezingen
is een onafhankelijk
particulier initiatief
Joodse Lezingen
wil een podium bieden
voor een Joods geluid

Eric Ottenheijm

portretfoto van Dr. Eric Ottenheijm

Dr. Eric Ottenheijm (1961)

Eric Ottenheijm studeerde theologie en rabbinica in Amsterdam, onder Rabbijn prof. Yehuda Aschkenasy en dr. Chana Safrai.
Hij schreef een dissertatie (2004) over de rol van intentie in de halachische discussies tussen de Farizeese Huizen van Hillel en Sjammai.
Zijn publicaties bestrijken het vroeg-rabbijnse jodendom en de joodse context van het Nieuwe Testament.
Hij geeft momenteel leiding aan een NWO onderzoeksproject over parabels in de synoptische evangeliën en de rabbijnse literatuur (meer info en commentaren: www.parabelproject.nl).


Een Joods geluid

Een Joods geluid… een synagoge, een rabbijn, een ontmoetingsplaats tussen godsdiensten, een gesprek, luisteren, nieuwe inspiratie…?

Nieuws

Een lezing organiseren kost euro 250,- U maakt zelf de lezingen mogelijk door bij te dragen in de kosten. Uw bijdrage kunt u overmaken op rekeningnummer NL70 INGB 0008 0239 58 t.n.v. N.I.G. De Stedendriehoek te Dieren. Dit is een apart rekeningnummer t.b.v. Joodse Lezingen. Uw giften zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting (zie ook 'ANBI status')

Lezingen organiseren in synagogen door heel Nederland? Apeldoorn….Dieren…..Aalten….etc.?? Het is makkelijker dan u denkt. Het enige dat u nodig heeft is een rabbijn en een synagoge. Wij helpen u graag verder en zullen u ondersteunen met ons platform Joodse Lezingen. Lezingen worden aangekondigd op onze site, distributie van mails en aankondigingen verzorgen wij voor u….

Met ingang van september 2017 valt Joodse Lezingen onder Stichting N.I.G. De Stedendriehoek te Dieren (www.nigdestedendriehoek.nl).