Dr. Leo Mock zondag 19 maart (klik hier voor meer informatie!)

Datum:
Tijd:

LEO MOCK KOMT
Als team dat de Joodse Lezingen organiseert kunnen we u verheugd melden dat op zondag 19 maart a.s. Dr. Leo Mock naar de synagoge in Apeldoorn komt. Over hem plukken we de volgende gegevens van internet:
“Leo Mock (1968) volgde een opleiding aan een talmoedhogeschool (jesjiwa) in Israël. Verder studeerde hij Joodse geschiedenis aan de Bar-Ilan Universiteit en oude geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). In december 2015 promoveerde hij cum laude aan de Tilburg University op een proefschrift, getiteld ‘Het begrip Ruach Ra’a in de rabbijnse responsaliteratuur van na 1945: een case study in de relatie tussen kennis over de fysieke wereld en traditionele kennis’.
Leo Mock heeft verschillende publicaties over jodendom op zijn naam en is betrokken bij het tijdschrift Tenachon, een uitgave van PaRDeS, een stichting die zich inzet voor het ontsluiten van Joodse bronnen voor een Joods en Christelijk publiek en het bevorderen van de interreligieuze dialoog. Voor Crescas verzorgt hij, naast zijn wekelijkse column op de website, diverse Rabbinica-cursussen. Sinds zomer 2012 is Leo Mock adviseur Joodse Zaken van Beth Shalom. Aan de Tilburg University is hij docent Judaica”.
Hij zou dus ongetwijfeld heel veel boeiende en knappe verhalen kunnen vertellen. Maar zelf vindt hij zoiets aan de saaie kant. Liever gaat hij op de een of andere manier in gesprek met de aanwezigen. Hij houdt van de dialoog. Daarom kwamen we het volgende overeen. Wij vragen u als belangstellenden om van tevoren een vraag te formuleren, en die in een mail naar ons te sturen. En dat allemaal vóór 1 maart a.s. Die vragen geven we hem door, en dan hopen we op een levendige ontmoeting op zondag 19 maart. Zoals altijd tussen 15.00 en 16.45 uur. In de synagoge aan de Paslaan.
U kunt uw vraag of vragen mailen naar marleo.ijkel@hetnet.nl
Zoals het er nu uitziet kunnen we deze lezing ook weer financieren. Maar het blijft spannend hoe lang we het vol kunnen houden. Daarom noemen we nog eens het bankrekeningnummer waarop giften welkom zijn: NL 70 INGB 0008 0239 58 t.n.v. N.I.G. De Stedendriehoek o.v.v. Joodse Lezingen. Giften zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting (ANBI status).
Het team van de Joodse Lezingen

Locatie:

Paslaan 18, 7311 AL Apeldoorn, Nederland